Végre találtunk egy autóban is használható babakocsit

Mielőtt megszületett a kislányunk, Réka, már hónapokkal előbb elkezdtük beszerezni a babaholmikat és az egyéb tárgyakat, amikre majd szükségünk lesz. A rokonoktól szerencsére kaptunk ajándékba sok aranyos babaruhát, így arra nem kellett pluszban sok pénzt fordítani. Megvettük a kiságyat, pelenkákat, különböző hasznos babakellékeket. Már csak a babakocsi hiányzott. Fontos szempont volt, hogy a babakocsi több funkciós legyen. Ez főleg amiatt volt előny, mert a város szélén lakunk, és nagyon sokat kell utaznunk ahhoz, hogy elérjük a munkahelyünket, a kórházat és több hasonló fontos intézményt is. Ehhez célszerű az autónkat igénybe venni, amit emiatt nap mint nap használunk. Így hát olyan babakocsikat részesítettünk előnyben, aminek az ülőrésze autósülésként is használható.

Nem akartuk elhamarkodni a döntést, úgyhogy egy olyan taktikát választottunk, hogy először végigjárjuk a boltokat, megnézünk minden lehetőséget, és csak azután vásárolunk. Sok szép és praktikus babakocsit láttunk, de mégsem éreztük azt, hogy megtaláltuk volna az igazit. Az egyik barátnőmmel egy kávézóban beszélgettünk a babakocsikról, ők szintén gyereket terveznek és nagyon jó tanácsot adott. Azt javasolta, hogy nézzük meg a babakocsi-kínálatot az interneten is. Van egy pár webshop, ahol nagyon nagy a választék és minőségi darabokat lehet kapni.

Megköszöntem a tanácsát, és amint hazaértem, rá is kerestem a babakocsikat áruló webshopokra. Megnéztem egy párat, végül kikötöttem egy nagyon szimpatikus oldalnál, ahol rengeteg többfunkciós babakocsi volt kínálaton.

A honlapra belépve egy nagyon igényesen elrendezett, könnyen átlátható főoldalra érkeztem. Az oldal tetején a babakocsik márka szerint voltak kategorizálva. Ezek mellett a webshop elérhetősége és a blogja található, ahol érdekes témákról olvashatunk cikkeket. Amikor lejjebb görgettem, láttam pár képet ízelítőként az oldal kínálatából. Többféle márkát és típust bemutattak így pár szóban már a főoldalon. Mi egy multifunkciós babakocsit akartunk beszerezni, úgyhogy találomra rákattintottam az egyik Coletto kategóriára, mivel az a kép alapján az igényeinknek megfelelőnek tűnt.

A Coletto márkán belül végignéztem az egyes típusokat, de végül a felsorolás szerint első babakocsinál kötöttem ki. Ez egy nagyon szép, visszafogott külsejű, bézs és fehér színű babakocsi volt, ami Coletto Verona V02 3 az 1-ben multifunkciós babakocsi névre hallgatott. A kép alapján nagyon megfogott a darab elegáns, unisex kivitele, a modern kialakítása. Ezután elolvastam a részletes leírását. Szeretem, amikor egy terméknek ilyen pontosan leírják a paramétereit, mint itt, mert így jobban tudok róla tájékozódni és a döntést is könnyebben hozom meg.

Nagyon megtetszett a babakocsi azon tulajdonsága, hogy multifunkciós, tehát többféle dologra is lehet használni és többféle szituációban is megállja a helyét. A vázra könnyedén felszerelhető a mózeskosár, az autós hordozó és a sport ülés. A könnyű alumínium vázat nagyon egyszerűen össze lehet csukni, ez teszi lehetővé a hordozását. Ez a babakocsi igazán modern, ami abban is megnyilvánul, hogy állítható lengéscsillapítókkal és rezgéscsillapító rendszerrel is rendelkezik. A fékrendszer nagyon könnyen kezelhető és még a kerekek is levehetőek, 360 fokban forgathatóak és fixálhatóak is. Az állítható fogantyúk eco-bőr borításúak, így nagyon kényelmes tolni a babakocsit és egyénileg a használója magasságára szabható.

A mózeskosár rész is nagyon praktikus mind a baba, mint a szülők számára. A szövet az ökológiai bőr és szövet ötvözete, a belseje pedig antiallergén pamut borítású. A kosár fekvő felülete emelhető, hogy mindig a lehető legkényelmesebb legyen a baba számára. Egy kihajtható napellenzővel is rendelkezik, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy jó időben a baba szemébe süt a nap. A sport ülőrész ötpontos párnázott biztonsági övrendszerrel van ellátva. Menetiránynak megegyezően és azzal szemben is fel lehet csatolni az alumínium vázra. Kiesésgátló rendszer, lábtartó és leszerelhető kartámla is van rajta.

Az autóshordozó is egy nagyon praktikus, modern kialakítású alkotóelem, ami miatt végül ezt a babakocsit vásároltuk meg. Három pontos biztonsági övrendszer és övfeszítő gondoskodik a baba biztonságáról utazás közben. Van hozzá továbbá egy lábzsák és egy felszerelhető kupola is. Ez az ülés is felszerelhető szemben vagy háttal. A különböző üléseken kívül a babakocsihoz tartozik még egy nagy bevásárlókosár, esővédő, szúnyogháló, pelenkázótáska és a vázhoz rögzített bevásárlótáska.

A párommal együtt úgy döntöttünk, hogy megrendeljük ezt a babakocsit, mert abszolút megfelelt az elképzeléseinknek. Szerencsére ez a termék elérte azt a határt, ahol ingyenes a házhozszállítás. A kosárba tettük a babakocsit, megadtam az adataimat és már meg is rendeltük az ingyenes kiszállítással együtt. Nagyon hamar meg is érkezett, és nagyon elnyerte a tetszésünket. Amikor Réka megszületett, hamar kiderült, hogy ő is imádja használni a kocsit, így ez egy nagyon jó vétel volt.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.