Új autó, klassz gyerekülések

Engem általánosságban véve nem érdekelnek az autók. Sokáig nem is akartam saját autót, gondoltam elég az, ha a páromnak van egy. Aztán rájöttem, hogy ő is sokat van úton, és sokat dolgozik, így mivel én is állandóan úton vagyok, kell egy autó. Nem tudtam, hogy hol kezdjek el keresgélni, vagy egyáltalán mi által. Azt tudtam, hogy a büdzsébe nekünk mi fér bele. Úgyhogy végül a férjemmel közösen kezdtünk el autót nézni. Nagy nehezen találtunk is egy olyat, ami megfelelt az igényeimnek és annak, amennyit rá tudtunk szánni. Úgy néztük ki ezt az autót akkor, hogy ha a férjem kocsija tönkremenne, akkor tudja ő is ezt használni. Vagy legalább is, neki is megfeleljen.

Ahogy teltek-múltak az évek, rájöttem, hogy ez egy nagyon jó befektetés volt. Így nem függök tőle, nem kell azon stresszelnem, hogy hogyan jutok el valahova, ha nincs kocsim. Tudom, ott van a tömegközlekedés, de a hatalmas szatyrokkal, vagy éppen bármi mással nehezen lehet közlekedni a városban. Emellett én is járok ide-oda az országban, és nem jó megoldás számomra a vonatozás vagy buszozás. Meg kellett tanulni, hogy az én életembe sem fér ez bele állandóan, tekintve a munkámat.

Aztán jött a baba is, és ugyanúgy beigazolódott, hogy jó, hogy nekem is van autóm, és nem csak a férjemnek. Mert, ha ő például nincs otthon, de nekem el kell mennem valahova, akkor a babát nem hagyhatom otthon. Viszont ehhez kellett az én kocsimba is gyerekülést venni.

Kellett tehát két gyerekülés akciósan, hiszen nem fért bele akkor az, hogy drága gyerekülést vegyünk, főleg, hogy kettőt szerettünk volna. Legegyszerűbb pedig az volt, ha a megfelelő kulcsszóval kerestünk rá az interneten, beírtuk, hogy gyerekülés akció, és reménykedtünk, hogy fogunk olyat találni, ami nekünk kell. Nem kötöttük ki, hogy most mennyit szánnánk rá, vagy milyen színe legyen, semmi ilyen megkötés nem volt, csupán annyi, hogy biztonságos legyen a használata és minőségi legyen.

Rátaláltunk a babaverda.hu weboldalra, ahol külön kategóriákba sorolva találtunk rengeteg gyerekülést akciósan. Kinéztünk egy olyat, amit már csecsemőkortól használni lehet, egészen 18 kilóig. Egy olyan szűkítő betét van benne, ami által még a legkisebbeket is biztonságban tudhatjuk az ülésben. Ez egy nagyon kényelmes gyerekülés, ami fontos volt számunkra is, tekintve, hogy ha a gyereknek nem kényelmes az utazás, akkor nyűgös lesz, attól pedig a szülők is nyűgösek lesznek. Nagyjából négy éves koráig használható, úgyhogy ez egy jó befektetés. Dönthető több fokozatban, illetve öt pontos biztonsági öve van. A huzat mosható, állíthatóak a vállpántok is, nagyon jól ki van alakítva ez a babakocsi.

Amikor az oldalon rákattintasz egy babakocsira, láthatod, hogy milyen színekben elérhető, és melyek azok, amiket rendelni kell, mert éppen nincsenek készleten. Még képek is vannak, hogy lásd, pontosan hogyan is néz ki a kiválasztott gyerekülés színe. Ami nekem nagyon tetszett, az az, hogy online is lehet vásárolni, de az üzletbe is be lehet menni és megrendelni a terméket. Ezt minden alkalommal futárszolgálat házhoz szállítja, így a vásárlás a legkényelmesebb, amit csak el lehet képzelni. Ebben a rohanó világban pedig számunkra áldás a házhoz rendelés. Szinte mindennel így vagyok egyébként. Van, hogy a bevásárlást is így intézzük. Nagyon halad előre a világ, nemde?

Nekik körülbelül 24 órára van szükségük, hogy feldolgozzák a rendelést, utána pedig munkanapokon ki is szállítják a küldeményt. Erről e-mailt kapunk, úgyhogy előre lehet tudni, mikor hozzák a gyerekülést, és nem kell otthon ücsörögni és várni, hogy mikor hozzák meg. És szinte ugyanúgy, mint máshol, ebben az esetben is kapunk értesítést arról, ha mégsem sikerült volna a kézbesítést. A futárszolgálat pedig egy újabb egyeztetett időpontban kihozza a terméket.

Egyébként tényleg nagyon informatív a weboldal, könnyen megtalálható rajta minden információ, amire szükség van. Van egy térkép is a Kapcsolatok fülön, ahol látni, hogy pontosan hol helyezkedik el az üzlet. Illetve a nyitvatartás is fel van tüntetve, nekünk az is teljesen könnyen elérhető időpontok voltak, és úgy gondolom, hogy akinek esetleg hétköznap nem jó, annak ott van szombaton is pár óra, amíg nyitva vannak és be lehet menni az üzlete, szóval tényleg senkinek semmi panasza nem lehet ezzel kapcsolatban.

Ajánlottam már ezt a helyet más barátnőimnek is, miután már kipróbáltuk egy ideje az üléseket és megbizonyosodtunk róla, hogy jó termékekről van szó. Azt hiszem, talán két ismerősöm van, akik szintén innen rendeltek gyerekülést a babájuknak.

Tényleg elmondhatom, hogy idővel minden megoldódott nálunk. Az elején ugye az volt a gondunk, hogy nem volt autóm, így mindig a férjemre voltam utalva. Mivel neki is olyan munkája volt korábban is, ahol gyakran úton kellett lenni és ment össze-vissza az országban, így előfordult, hogy nekem ki kellett találnom valamilyen alternatívát, hogy eljussak egyik helyről a másikba. A munkámnak köszönhetően, én is folyamatosan pörgök és megyek, viszont nem lehet ezt a munkát úgy csinálni, hogy közben az amúgy sem jó tömegközlekedésre próbálja meg valaki az egészet alapozni. Meg hát nekem is kellett vidékre mennem, vagy éppen más városokba, nem is jöhetett szóba a buszozás és a vonatozás. Úgyhogy végül megtaláltuk a megfelelő autót a számomra, ami a páromnak is tetszett, így ha az ő kocsija bármikor tönkremenne, akkor az enyémet is szájhúzás nélkül tudja használni. Utána megszületett idővel a kislányunk is, viszont kisebb fejtörést okozott a gyerekülés keresése és kiválasztása is. De végül a babaverda.hu-nak köszönhetően ezt is megtaláltuk. Most pedig van két nagyon jó gyerekülésünk, amit akár négy éves koráig is tudunk használni. Ráadásul még két barátnőmnek is tudtam ezzel segíteni, akik szintén gyereküléseket kerestek. Az ő gondjuk is megoldódott, mindenki remek gyereküléseket használ, amit a gyerekek is szeretnek. Kényelmes, minőségi anyagból készült és biztonságosak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.