Szeretem, ha egy autó igényes

bucket-303265_1280

Sokat elmond valakiről szerintem, hogy milyen az autója. Persze, itt nem arra gondolok, hogy kinek milyen drága autóra futja, hanem, hogy maga, az autó milyen állapotú belülről! Te mennyire vigyázol az autódra?

Az igényes autó

Persze, nekem sincs folyton időm arra, hogy az autót csiszoljam, hogy folyton fényes legyen, de igyekszem, mindig rendben tartani, ha valaki beül, ne azt nézze, hogy hogyan néz ki, és hogy inkább be sem kellett volna ülnie.

Én már ültem olyan autóban, amibe azt hittem, be sem fogok férni, a sok „szeméttől”. Azt gondolom, az sem mentség rá, ha valakinek gyereke van. Nekem is van, és ez látszik az autón is. Hiszen, onnantól kezdve, hogy az embernek gyereke van, az autóban mindig vannak feleslegesnek tűnő dolgok, de ezek a gyermekes családok velejárója. Nálunk például van bent plusz pléd, ha bármi történik, az jól jöhet, de van bent törölköző is, ha véletlenül valaki rosszul van, de persze, elengedhetetlen, a víz, zsebkendő, nedves törlőkendő…még sorolhatnám.

Jó, ha van mindenkinek saját autója

Emlékszem, mikor hosszú idő után, én kezdtem használni az autót, és a párom, csak hetente, vagy adott esetben, kéthetente ült be a kocsiba, mindig mondta, hogy minden máshol van, mint nála, és semmit nem talált meg, kérdezte, hol van az ő autója?! Mondtam is neki, ne essen kétségbe, ez az ő kis kocsija, csak kicsit átalakult, gyerek centrikussá. Muszáj volt pár dolgon változtatni. Miután, ő mindig egyedül utazott szinte, így nem kellettek alapvető dolgok, hogy kéznél legyenek. Míg nálam, a gyerekekkel, elengedhetetlen, hogy egy zsebkendő, kéznél legyen!

Szerencsések azok, ahol meg tudják oldani, hogy kettő autót tartsanak fent, mert akkor mindenkinek kényelmesebb, az utazás.

Autó nélkül is van élet

Az elején nagyon nehéz volt. Mindketten vidékről járunk dolgozni, és ez mellett, még a gyerekek is itt vannak. Kis idő elteltével, sikerült egy autót vásárolnunk, ekkor azért könnyebb lett a helyzet. Mivel én intézem, a gyerekeket, az én munkaidőmmel lehetett összeegyeztetni, így én nálam van az autó.

A páromnak úgy oldottuk meg, a könnyebb bejárást, hogy vásároltunk neki, egy kis motort, amivel egyedül, kényelmesen el tud mászkálni, és így nincsen buszhoz kötve. Vásároltunk neki, egy jó kis bukósisakot, az interneten, még egy bukósisak kupont is találtunk, ide kattintva megtalálod te is, így olcsóbban meg tudtuk vásárolni számára.

Azért be kell, hogy valljam, sokkal egyszerűbb így az élet. Igaz vannak plusz költségek, tankolni, egyéb autó költségek, de a bérletek sem voltak olcsóbbak, ha kiszámolom. Főleg, hogy kellett egy vidéki, és egy városi is.

Autó, és motor nélkül sokkal nehezebb volna megoldani az életünket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.