Nem csak autóval lehet gördülékeny az élet!

Nem is olyan régen egy érdekes találkozásban volt részem. Egy autós találkozóra mentünk a haverokkal, ahol sok szép járgányt csodálhattunk meg. Persze nem mindenki csak az autókról beszélt, sokszor elcsíptünk egy-egy érdekes beszédfoszlányt. Volt, amin jót röhögtünk, volt, amit nem értettünk, és akadt olyan beszélgetés is, ami kíváncsivá tett. Nem szoktunk hallgatózni, mielőtt bárki azt hinné, ezek tényleg csak olyan beszélgetések voltak, amik valahogy megütötték a fülünket. Ilyen volt a gördíthető polcrendszerek témáját feszegető páros is.

Kicsit furcsán is néztek ránk, amikor elkapva beszélgetésüket, kértük, hogy avassanak be. Azt sejtettük, hogy nem sokban kapcsolódik témájuk az autókhoz, de abban reménykedtünk, valami mechanikai kapocs mégis csak van a kettő között. Nem sokáig feszengtek, végül beavattak töviről hegyire a dologba, és persze azt is elmondták, hogy egyikük egy húsipari hűtőházban dolgozik, ahol a múlt hónapban újítottak be pár gördíthető polcot. Elborult elmém egyből arra gondolt, hogy ott biztosan jól el lehetne rejteni egy hullát a sok hús között, de gyorsan el is hessegettem sötét gondolataimat.

Érdekesnek tűnt a téma, ugyanis egyik fő előnye a gördíthető polcrendszereknek az, hogy sok anyag tárolását teszik lehetővé kis helyen. Tehát, ha adott egy tér, amit már nem tudunk bővíteni, kötött a mérete, de mindenképpen sok anyagot kell ott tárolnunk (mint pl. a húsok), akkor ez a legalkalmasabb szerkezet a célra. Természetesen sok más dolog tárolására is alkalmas, pl. nagy mennyiségű iratok, vagy alkatrészek, és szinte bármilyen anyag esetén ideális lehet. Idő közben kiderült, hogy nem hiába reménykedtünk, egy kicsike kapocs mégis csak van a gördíthető polcrendszerek és az autók között.

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy pont ez lesz, de ezeket az állványokat rá lehet szerelni olyan vasszerkezetes futóművekre, amelyek motorral és acélgörgőkkel rendelkeznek. Így ezek tudnak mozogni az erre a célra kialakított síneken, vagy padlóba süllyesztett hornyokban. Szóval, ha úgy vesszük, ezeket a szerkezeteket is hajthatja motor, és igaz, hogy kötött pályán közlekednek, de végülis gördülnek, az már olyan, mintha gurulnának.

Persze ezeknek az állványoknak nem feltétlenül kell elektronika útján mozogniuk, manuálisan is ugyanúgy kezelhetőek. Nekem valamiért ez izgalmasabbnak hangzott, bár biztosan nem sokáig lenne kedvem nekem megdolgozni ezzel a részével.

Mivel jobban érdekelt a téma, mint azt vártam, megsúgták, hogy a RackingLog weboldalán többet tudhatok meg a gördíthető polcrendszerek világáról. Úgyis régi álmom volt egy autós műhely, szóval ha egyszer megvalósítom, máris egy lépéssel előrébb leszek…

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.