Mit kell tudni, egy szobalány munkájáról

Egyáltalán nem olyan megterhelő, mint amilyennek gondolják. Sokan egész életükben ezt a munkát végzik, és teljesen normális átlagos életet élnek, nem leterheltek. Nem rosszabb a munkájuk, mint egy átlagos másik szakma, és nem kell nekik olyan munkát végezni, ami nem tisztességes.

Milyen egy szobalány napja

Mint mindenkinek, neki is reggel indul a napja. Általában 7-8 óra körül indul a munka, azzal, hogy a közös helyiségeket feltakarítják, tisztává teszik. Ez után jönnek a folyosók, és a szobák. Általában be van osztva, ki melyik szobát takarítja, ez függ, a hotel, vagy panzió nagyságától. Ha mondjuk, egy többemeletes épületről van szó, akkor lehet, hogy szintenként van egy, vagy két szobalány. De olyan is előfordul, hogy kap tíz szobát, amivel végeznie kell.

Sok helyen úgy van a munkabeosztásuk, hogy mint szobalány dolgoznak reggeltől délig, majd pedig este mennek vissza még rendbe tenni a közös helyiséget, esetleg azt a helyiséget, ahol a síléceket tárolják, vagy pedig a wellness részleget. De olyan is előfordul, hogy délelőtt szobalányként dolgozik, este pedig mondjuk, a konyhán kell kicsit segíteni.

Ezt a munkáltatóval kell megbeszélni, ő mit szeretne, hogyan. De, ezt még a munka elvállalása előtt szükséges egyeztetni.

Milyen eszközökkel dolgozik

Minden munkáltató biztosítja a takarításhoz megfelelő eszközöket. Nagy segítséget jelent azoknak, akik olyan helyen dolgoznak, ahol egy nagy tolható „kocsi” áll rendelkezésre, minden eszközzel felszerelve, és csak tolnunk kell magunk előtt. Ezek a takarító „kocsik” a legmegfelelőbbek, hiszen egy helyen megtalálni mindent, ami szükséges egy szoba kitakarításához, és még cipekedni sem kell.

Indulás előtt, reggel fel kell tölteni mindennel, amire napközben szükség lehet, és már indulhat is a munka.

A szobalány állások megbízható, precíz embert igényelnek, hiszen rajtuk múlik a hotel, illetve panzió külleme, első benyomása. Aki szereti a rendet, tisztaságot, nem fél egy kis munkától, bátran jelentkezhet egy ilyen munkára.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.