Mik a korlátlan motor jogosítvány feltételei?

motor jogositvany feltetelei

Korlátlan. Milyen jó érzéssel tölt el ez a szó minket. Az ember ugyanis nem szereti a korlátokat. Azonban szívesen korlátoz másokat, és a korlátok talán szükségesek is, a biztonság és jólét fenntartásához. De néha azért jól esik átlépni saját korlátainkat és belevágni valami újba! A hullámvasúton is félünk, ám mégis felülünk rá. A félelem jó! Út a szabadsághoz!

Nem vagyok egy motivációs tréner, így talán rá is térnék a történetemre. A történet az, ami jobban elmagyaráz és megértet egy dolgot, mint a puszta bölcselkedések.

Ott kezdődött a történetem, hogy egyszer egy haverom elvitt motorozni, és megtetszett a motorozás. Bár előtte nekem volt autóra jogsim, mégis ez a motor teljesen új utakra vitt. Úgy éreztem, nem vagyok bebörtönözve utazás közben, hanem én megyek, érzem a levegőt a ruhámon keresztül, most biztos furcsa lehet ezt hallani, de aki ült már motoron, az talán tudja miről beszélek. A szabadságérzet, a teljes körű irányítás a legjobb dolog a világon! Olyannyira bejött nekem az az érzés, hogy eldöntöttem, én is szerzek jogosítványt, motort és felszerelést, mert nekem ez kell!

Rögtön el is kezdtem kutakodni a neten, és végre találtam egy olyan weboldalt, ahol közérthetően és egyszerűen, semmi maszlaggal elmondják, hogy milyen kategóriák vannak és mik az egyes kategóriák feltételei. Én rögtön a korlátlan motor jogosítvány feltételeire kattintottam, mert az érdekelt, azt akartam megszerezni! Le is volt írva, hogy az a legkeresettebb, ugyanis kb 4x annyian tették le, mint a kisebb kategóriát.

Szükséges az egyébként autóhoz szükséges dolgok, mint orvosi igazolás és 8 általános. Ezt onnan is sejtettem, hogy autós jogosítványom már van, tehát ez nem újdonság. Viszont a 24. életévet is be kell tölteni. Na ez már neccesebb sok embernek, hiszen az autóra csak 18 év a kohatár. Micsoda szerencse, hogy én idén töltöm a 24-et, nem?

Hát de! Úgy döntöttem, hogy mindenképp beiratkozok egy motoros suliba. Viszont melyiket válasszam? Érdemes megvenni a holmikat is, mint látható motoros dzseki, bukósisak, stb. Szerencsére a weboldal erre is megoldást kínál! Ugyanis el lehet menni az áruházukba, és ott a szakemberek szívesen segítenek kiválasztani a megfelelő iskolát. Azonkívül az oldalról letölthető egy csomó kupon, amit fel lehet használni, és így rengeteget lehet spórolni!

Na gondoltam utána járok, és elmentem az áruházba. Nagyon kedvesen fogadtak, és a kuponnal vásároltam pár dolgot. Majd ténylegesen segítettek eldönteni, hogy melyik autósiskolát válasszam, hiszen szeretném minél hamarabb megszerezni a korlátlan jogosítványt!

El is kezdtem a tanfolyamot. Azt hiszem jól választottam, hiszen az oktatók kedvesek de szakszerűek és nagyon jól haladok. Remélem mihamarabb kézben tarthatom a jogosítványomat! Nem könnyű, de megéri és nagyon szeretek motorozni. Teljesen más érzés, mint egy kocsi. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! Nem fogjátok megbánni!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.