A férfiak elsődleges hobbyja

vw-beetle-247926_1280

Azt gondolom, minden férfi szereti az autókat, motorokat, és azokat bütykölgetni. Kevés olyan férfival találkoztam, aki ne élt volna ezekkel a hobby lehetőségekkel! Itt nem a szerelésről beszélek, hanem a tuningolásokról, „feltúrbózásokról” !

A bütykölgetés

Sok esetben gondoltam már azt, hogy egy férfinak fontosabb az autója, mint a párja. Természetesen, itt nem azt értem, ha valami baja van az autónak, és meg kell csinálni!  Az én szememben, egy férfinak, igen is értenie kell az autó szereléséhez. Tudjon egy kereket kicserélni, vagy ha valami kisebb gondja van, meg tudja csinálni! Igaz, találkoztam már olyan férfival, aki nem értett hozzá! Még egy ablakmosó folyadékot, vagy egy kereket sem tudott kicserélni! Sőt, kapaszkodjatok meg, még egy szerszám sem volt a kocsiban!! Komolyan, se egy csavarhúzó, se egy fogó! Na számomra, ők nem igazán mérvadó férfiak!

Persze, a másik végletet sem szeretem, mikor állandóan szerelgeti, bütykölgeti az autót, és nem lehet használni. A tipikus hétvégi garázsos embert, aki mindig minden hétvégét kint akarja tölteni, és nem lehet vele semmi másról beszélni, mint az autókról.

Az autós találkozók hangulata

Szeretem ezeket a találkozókat! Mindig olyan jó hangulata van! Ha tehetjük, amikor jó idő van, mindig el szoktunk menni! Itt persze, minden pasi mutogatja, az ő verdáját, hogy milyen jó, kinek az autója „bőg” jobban?!

A találkozók helyszíne, mindig változó! Voltunk már egy nagy tisztás jellegű helyen, vagy nagyobb bevásárló központok parkolójában. Azért ezek praktikusabbak, mert itt van lehetőség mellékhelyiségbe menni, enni, inni. Ilyenkor sok vendéglátó egység kipakol, mert sok vendégre számítanak. A pecsenyés, a kürtös kalácsos, és persze, a sör is elengedhetetlen tartozéka a fesztiváloknak! Tavaly, egy érdekességgel is bővült a kínálat, ők először voltak ott. Különböző, finomabbnál finomabb kávékat kínáltak nekünk. Ők voltak a baristák! Még szórólapot is osztogattak, a barista képzésről Budapesten. Azért olyan tejhabos kávét az óta sem ittam, mint amit ott kaptam!

Remélem, ha legközelebb megyünk, akkor is ott lesznek. Főleg, ha pár napos találkozóra készülünk, a reggeli kávé, biztosan jól esne tőlük!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.