Autózás a konyhabútorral – egyterűvel egyszerű

Autót szeretnél vásárolni? Sok mindent figyelembe veszünk ilyenkor. Főleg mi, férfiak. Nem mindegy például az életünk mely szakaszán adjuk a fejünket autóvásárlásra. Vegyünk most 1 példát.

Családod van, 2 gyerek, azzal az autóval jársz dolgozni is. Egyértelmű, hogy egy tágas kocsira van szükséged. Ez lehet kombi, egyterű vagy kisbusz, amire mondjuk még a B-s jogsi is jó. Muszáj előrelátónak lenned, hiszen nem 1-2 évre vásárolod meg az autódat. tegyük fel, hogy van 1 millió forintod, amit erre szánsz. Nem kevés pénz. Ugye, hogy érdemes jól átgondolni, milyet veszel? Én most használtautókról beszélek. Persze, hogy nem találsz 1 millió forintért újonnan kocsit. De nagyon jó használt autókat lehet kifogni! Óriási a piaca, rendesen rá tudsz szűrni a neked megfelelő autókra és van bőven választék. Tegyük fel, hogy néhanapján nagyobb dolgokat is pakolnál bele. Mondjuk egy konyhabútort. Lehet lapra szerelt, de akkor is, azért nagy helyet foglal. Ilyen esetben, ha erre gondolunk egy jó kis dízeles kisbuszt érdemes vásárolnunk, amiből kiszedhetők az ülések igény esetén, és pakolós autónak is be tudjuk fogni.

Nekem az első autóm egy ferdehátú francia kis csodajárgány volt, szerettem nagyon, de sose tudtam vele pakolni, mindig kölcsön kellett kérnem barátaimtól az egyterűt vagy a kisbuszt. Arról szó se lehetett, hogy például egy konyhabútort rakjak bele. Fel se merült bennem ilyen ötlet, hisz picike volt. És akkor nekem még szerencsém volt, hogy nem kellett például buszt bérelnem.

Persze az autóvásárlást úgy kell kezdenünk, hogy az alap dolgokat leellenőrizzük a kocsin, minden szemmel látható dolgot. Próbaútra is érdemes elkérni. Ilyenkor a lehető legtöbbfélébb terepen kell kipróbálni a megvásárolni kívánt gépjárművet. És természetesen figyelembe kell vennünk, hogy milyen célra fog kelleni az autó. Felesleges nagyot venni, ha csak egyedül használod majd az esetek túlnyomó részében. Ugyanúgy felesleges kicsit venned, csak azért mert olcsó vagy jó a fogyasztása, ha tudod, hogy biztosan többen ültök majd benne a legtöbbször. Gondold csak át. Ha mindig 5-en ültök a kisautóban, mindnyájatok csomagja ott van a kocsiban, akkor máris nem olyan jó az a fogyasztás, főleg ha mondjuk egy kis 1.4-es benzinesről beszélünk. Hidd el, nekem is volt, nem éri meg. Az igazi motor 2000 köbcentinél kezdődik!

Félre ne értsd, ha egyedül laksz, városban furikázol vele és nem akarsz száguldozni, de legalább normális 130-as tempóval haladni az autópályán, akkor jobb a kisautó, de ne feledd! Azzal biztosan nem fogsz konyhabútort szállítani vagy bármi más nagyobb dolgot, maximum 2-3 embert és nekik a cuccát.


A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.