Autót vettem egy hirdetőoldalon

apródKi ne szeretné az autókat? Az ismerőseim körében sokaknak van autójuk, van, aki éppen most szeretné lecserélni, vagy esetleg megvenni élete első autóját. Én is szeretem, nekem is van egy, igaz, ez egy használt autó, de nem is ez a lényeg, hiszen hibátlan állapotban kaptam, jó áron. A tulajdonosa csupán elköltözött külföldre, így az autóra már nem is volt szüksége.

Emlékszem, amikor autót akartam venni, nagyon pánikoltam, mert nem tudtam, hol érdemes egyáltalán keresgélni, azt viszont tudtam, hogy egy új autót nem tudok megengedni magamnak, ráadásul különösebb igényeim nem is voltak ezzel kapcsolatban. Legyen jó állapotban, elférjen a csomagtartóban akár több bőrönd is, legyen klíma és ilyen kisebb apróságok. Végül hirdetések között kezdtem keresgélni, az elején nem is jártam sikerrel.

Sok ilyen hirdetést megnéztem, fel is vettem a kapcsolatot a hirdetőkkel. De volt, amelyik addigra már eladta, csak elfelejtette levenni a hirdetést. Volt, amelyiket el sem értem, de olyan is volt, aki nagyon goromba volt, nem tetszett neki, hogy kérdezősködtem, de hát nem így megy az ilyesmi? Idegentől vásárolni valamit úgy, hogy azt még nem is láttad? Persze, hogy érdeklődsz és vannak kérdéseid.

Aztán néhány helyen már annyira szuper autókat találtam, hogy el sem hittem. Pont olyanok voltak, mint amilyeneket magamnak elképzeltem. Viszont az áruk már kevésbé tetszett, így aztán le is mondtam róluk. Majd aztán rátaláltam egy apród hirdetéses oldalra, és egyből nézelődni kezdtem rajta.

Természetesen elolvastam a leírást, mégis milyen oldalon vagyok, de hamar jött az érzés, hogy itt igenis jó helyen járok, és itt fogom megtalálni, amit keresek. Ez egy ingyenes hirdető oldal, számos kategóriában lehet hirdetni, köztük autókat is. Lehet megyére és városra is szűrni, ami nekem ideális volt, mert nem szívesen mentem volna el az ország másik végébe csak azért, hogy személyesen is megnézzem az autót. Mivel hatvan napig lehet hirdetni, ezért eléggé aktuális és friss hirdetések vannak fent, így tudtam, hogy olyanba nem fogok belefutni, ami már régi.

Meg is találtam három olyan autót, ami nagyon tetszett és árban is passzolt az elképzeléseimhez. Felvettem a kontaktot a hirdetőkkel, meg is néztem mind a hármat. Az egyiket már másnap eladták, így kettő közül tudtam válogatni. Amit végül megvettem, drágább volt, mint a másik. De sokkal jobban tetszett, így úgy gondoltam, hogy megéri, hogy a drágábbikat vegyem meg.

Azóta is pöpecül működik, jó állapotban van, kényelmesen el lehet benne férni, és nem is fogyaszt sokat. Ami nagyon jó dolog számomra, mert nyaralni és kirándulni is gyakran járunk kocsival, a barátaimmal. Kényelmesen elférnek a csomagok is hátul, nem kell senkinek sem a hátsó ülésen a hátizsákok között utaznia, lábuk között a hűtőtáskával és még sorolhatnám. Ami kell, az megy a csomagtartóba. Jó üzlet volt, éppen ezért ajánlottam egy ismerősömnek is, hogy itt keresgéljen, ha használt autót akar vásárolni. Azt nem tudom, hogy azóta megnézte-e egyáltalán, vagy mi a helyzet, de majd valamikor ránézek. Egyébként már gondolkoztam rajta, hogy néhány hirdetést én is feladok. Van otthon jó néhány dolog, amit nem használok, nagyon jó állapotban vannak, és simán el lehetne adni. Pont passzolnak a kategóriákba, amik ezen az oldalon vannak, a hirdetésfeladás ingyenes, a fiók könnyen kezelhető – tudom, mert már regisztráltam. Úgyhogy, lehet a végén, ide teszem fel a ruháimat és néhány elektronikai eszközt, mint például a fényképezőgépemet, amit egyáltalán nem használok.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.