Autók, valvoline olajok, hobbik, élmények, kedvencek

Mindenkinek van valamije… hobbija. Úgy gondolom, hogy ezzel az állítással egyet lehet érteni. Hiszen mindenkinek van hobbija. Mert hobbinak tekinthető a főzés is, a köröm rágás és egyebek. Ez egy olyan tág kategória, hogy sok mindent bele lehet magyarázni. Bár a hobbi inkább egy olyan dolog, amit az ember szeret csinálni és szokott is bizonyos időközönként, mondhatni, hogy inkább gyakrabban. Ezek olyan cselekvések, tevékenységek, amik boldoggá tesznek minket, örömet okoznak a számunkra. Szükségünk van rájuk, szabadidőnkben általában szívesen töltjük ezzel az időnket.

Mit jelentenek nekem az autók?

Nekem a hobbim az autók, velük foglalkozni. Már egészen kiskorom óta vágytam a jogsira, a vezetésre, de nálam ez egy másabb irányba is elment. Az apukám valvoline olajokkal foglalkozik és van egy autószerelő műhelye is. Amikor általános iskolába jártam akkor elég sok időt töltöttem ott délutánonként a különóráim, zeneiskola előtt. Már akkor megtetszett ez a dolog és ugye a fiúk amúgy is szeretik a kocsikat, mármint a gyerekek, de persze mindig akadnak kivételek, de azért jellemzőnek mondhatom ezt a dolgot. De valakinél ez a család miatt, vagy egyéb okból kifolyólag ez nem csak egy játék marad, hanem szenvedély.

Miért szeretem az autókat?

Apukám a valvoline olajokra esküszik, én meg a jó sportos autókra. Kinek mi, ez változik. Szeretem, hogy egy autó el tud juttatni engem A- ból B- be, oké meg kell tankolni, de ez olyan, hogy nekünk meg ételre és italra van szükségünk meg ugye az alvásra. Szerintem semmi sem működik csak úgy magától. Továbbá szeretem a mechanikát, a fizikát és az ezekkel kapcsolatos dolgokat. Érzékem van az autókhoz. Könnyen megszerelem őket, ha valami probléma áll fent és kreatív is vagyok a megoldások terén. Persze, ezt apukámnak is köszönhetem, mert neki ez a szakmája. Továbbá szeretem a gyorsaságot. Mindig betartom azért a sebességi korlátokat, lakott területen 50, autópályán 130 , stb, de azért ha van rá lehetőség, akkor kihasználom, vagy legalább is kipróbálom, hogy milyen érzés száguldozni velük. Nem véletlenül szeretek vidámparkba is járni. Ezen kívül még szeretem, hogy például a motorokkal ellentétben, egy jó autóban sok csomag elfér meg a barátok. A környezetszennyezés miatt azért inkább, ha tehetem, akkor tömegközlekedési eszközt választok és azzal utazok, de ma már vannak bio üzemanyagok és elektromossággal működő autók, tehát környezetbarát járgányok, amelyekkel szabadon közlekedhetsz mindenhol. Tervemben van egy ilyen autó beszerzése. Az okok között szerepel még az is, hogy szeretek vezetni. Egyszerűen szeretem tekergetni a kormányt, pedálozni meg  a többi, ami vele jár. Jó érzés, örülök, hogy van is hozzá engedélyem, jogsim. Talán röviden így tudom összefoglalni ezt a dolgot.

Milyen autót vegyünk, ha éppen ezen törjük a fejünket?

Amikor az ember autót szeretne venni, akkor szerintem az első és legfontosabb, legmeghatározóbb tényező az a pénz. Vagyis, hogy mennyit tudunk a kocsira áldozni és annak mennyi az ára. Ha ez meg van, akkor elkezdhetünk a  kategóriák között nézelődni és gondolkodni, hogy mi legyen a továbbiakban a döntő tényező. Valakinek a biztonság, valakinek a gyorsaság, valakinek a kinézet, valakinek a nagyság, méret, ami számít, és még sorolhatnám. Különbözőek vagyunk , mások az elvárásaink, elképzeléseink. A döntés attól is függ, hogy mire fogjuk használni az autót. Ha például csal egy sima családi autó, akkor a biztonság és a méret az elsődleges, de ha más terveink vannak, vegyük példának, hogy mondjuk sokat kell úton lennünk, akkor a kényelem is rengeteget számít és a fogyasztás persze. Tehát nem lehet egyértelműen megmondani, hogy milyen autót vegyünk, ha már erre szántuk el a fejünket, de úgy gondolom, hogy az első és legnagyobb befolyásoló tényező a pénz. Hitelre  pedig nem sok esetben érdemes vásárolni járművet. Nagyon meg kell ezt a dolgot gondolunk.

Miért nem szeret sok ember vezetni?

Szerintem erre egy nagyon egyszerű válasz áll rendelkezésünkre, persze kivételek mindig akadnak, bármiről is legyen szó, előfordulhatnak. Ez nem más, minthogy nem tudnak. Igen, nagyon sok olyan sofőr van, akinek bár meg van a jogsija, szóval van papírja róla, hogy pedálokra léphet és vezetői engedélye, ennek ellenére nem tud vezetni. Szerencsésebb esetben nem is nagyon szokott. Az ilyen dolog szerintem nagyon sajnálatos, hiszen ha valakinek van jogsija, akkor fontos, hogy az érjen is valamit a saját és mások biztonsága érdekében. Van, aki azért nem szeret vezetni, mert fél, de nem szabad félni. Ha tudunk vezetni, akkor bíznunk kell abban, hogy mások is és minden rendben van és marad is. Ha a sebességtől félünk, akkor meg egyszerűen menjünk lassabban, ahogy biztonságban érezzük magunkat, mert az a legfontosabb. Valaki a sötétben nem szeret vezetni, mert nem lehet annyira látni az utat, mint nappal, ami teljesen érthető, de tudnunk kell éjszaka is vezetni. Szerintem a legjobb, ha az ember szeret vezetni és tud is. A jogsi és az autó nem egy olcsó mulatság. Használjuk ki a lehetőségeket és a legmegfelelőbb módon vezessünk. Kíméljük az autót is, az üzemanyagot és ha van jogsink, de nem igazán tudunk vezetni, akkor gyakoroljunk, vagy kérjünk segítséget.

Ti szerettek autót vezetni?

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.