A nyár a legjobb időszak, és a napelem működése

Hamarosan mi is napelem tulajdonosok leszünk. Már nagyon várom hogy nekünk is fent legyen. Nem véletlenül most tetetjük fel, mert ez a legjobb időszak erre.

A ház fejlesztései

Mindig igyekszünk a legjobbat kihozni a helyzetből. Eddig a külső munkálatok voltak fontosak, és az ablak csere, szigetelés… de kezdjük is el az elején.

A házat 8 évvel ezelőtt vásároltuk meg. Szerencsések voltunk, mert nagyon jó áron jutottunk hozzá, igaz volt rajta bőven mit csinálni. A ház falai jók voltak, és a tető is, de az ablakok a régiek voltak, amiket feltétlenül ki kellett cserélni. Ami fő szempont volt a vásárlásnál az, hogy jó helyen legyen, ami azt illeti egyáltalán nem vágytunk be a központba, hanem egy kis csendes zugot akartunk. A fő utcán sem akartam lakni, ahol ha kimennek a gyerekek a járdára akkor már attól tartsak, hogy ki fogja elütni?.solar-panel-169439_640

Már nem emlékszem, hogy mennyi ideig kerestük a megfelelő házikót, de a lényeg, hogy egyszer csak megtaláltuk. A telek hatalmas, mert 2674 m2, tele fűvel. Mondjuk ami azt illeti, egy kicsit csalódott voltam, hogy még egy kis fa sem volt a telken. Nem is értettem, hogy miért, hiszen ha másért nem is, akkor legalább az árnyék miatt szerintem mindenki szeretne. Ja, és nem utolsó sorban a gyümölcsfák, ekkora területen egyetlen egy darabot sem ültetett senki. Azt nem tudom, hogy az előző tulaj előtt volt e esetleg, és azok vágták ki akiktől mi vettük meg, de mindegy is, a lényeg, hogy én biztosan szerettem volna.

Persze nem az volt az első, hogy fákat vásároljunk, hanem az hogy a házon minden rendben legyen. Mint fentebb említettem, az ablakokat minden képen a költözés előtt ki szerettük volna cseréltetni, mert ha már beköltöztünk, és nem akartam port, és koszt, újra takarítani mindent. Azért egy ablak csere elég sok kosszal jár. Igaz már régen nem annyival, mint régen. Amúgy az interneten ezen az oldalon sok hasznos cikket találtam.

A pakolás

Hát nem hittem volna, hogy ennyi holmi lehet egy panel lakásban. Hogy miért? Mert órákon keresztül pakoltunk le a költöztető kocsiba. Azt hittem soha nem lesz vége annak a napnak. Persze nagy öröm volt az estét már az új házban tölteni, még ha csak a doboz halmokat is láttuk.

Szép lassan mindennek lesz helye. Már vannak állataink is.

Sokat váratott magára, de végül megszületett a napelemünk is. Jobban mondva az elhatározás, hogy szeretnénk. Mindennek utána néztünk, aminek csak lehetett. A napelemnek, a napelem működése… végül elhatároztuk magunkat, hogy mi szeretnénk egyet.

Már tervezés alatt van, így hamarosan elmondhatjuk, hogy mi is napelem tulajdonosok leszünk.

 


A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.