A bébitaxi még a csomagtartóba is befér

Sokáig nem volt nekem fontos, hogy a férjem milyen kocsit vesz, mert nem érdekelnek az autók. Persze, vannak olyanok, amelyekre tényleg szép ránézni, kényelmes benne ülni, és még sorolhatnám. De attól függetlenül nekem sosem az imponált, hogy milyen kocsija van egy pasinak. Meg aztán tényleg magának vette, nem neked, én ritkábban ültem benne, akkor is maximum abban a helyzetben, ha értem jött, vagy elvitt valahova, esetleg elmentünk vásárolni, vagy kocsival mentünk nyaralni. Ezekre az esetekre nekem meg mindegy, hogy egy Audit vesz, egy BMW-t, egy Opelt vagy egy Suzukit. Tényleg nem érdekelt.

Azonban eljött az ideje annak, amikor ez megváltozott. Ugyanis babavállalás előtt álltunk, és szerettünk volna egy olyan autót, ami családbarát. Ebben a helyzetben már azért megváltozott a véleményem, és mégiscsak bele-beleszóltam, milyen autónk legyen. Szerencsére ennek a férjem nagyon örült, mert így ketten dönthettük el, és nem szakadt az egész az ő vállára.

Olyan autót szerettünk volna, amiben kényelmesen elfér egy autósülés a picinek, be tudunk pakolni kényelmesen a csomagtartóba anélkül, hogy bármit is elől, az utastérben kéne tárolni. És fontos volt az is, hogy a babakocsi is elférjen benne. Illetve, az én részemről az is fontos volt, hogy sötétkék színű legyen az autó. Az a kedvenc színem. Végül találtunk is egy ilyen autót.

És, nem is gondoltam volna, de rengeteg minden elfér benne. Múltkor például a nagyszülőkhöz mentünk le hétvégén, és Dóra abban a korban van, amikor már használni tudja a bébitaxit. Kapott egyet tőlünk, de hát azóta hatalmas a szerelem, nem is tud élni a bébitaxi nélkül. Így hát kétség nem volt, muszáj volt magunkkal vinni a bébitaxit. Ami azt jelenti, hogy plusz egy dolgot kellett valahogy belepréselni a csomagtartóba. De, mondjuk, sikerült is, úgyhogy nem lehet panaszunk. A nagyszülők először azt se tudták, hogy mi az. De aztán hamar rájöttek. Dóra egy szép, rózsaszín, hercegnős bébitaxit kapott.

Nagy fejtörést okozott akkor, hogy honnan kéne egy bébitaxit vennünk neki, mert ugyan hallottunk már erről, de nem tudtuk pontosan, mik azok a feltételek, amikre oda kell figyelni ebből a szempontból. Dóra most lett egy éves, így már tudja tolni maga előtt a bébitaxit, vagy beleülve lépegetni is tud.

Ez arra jó, hogy segítsen a kicsinek fejleszteni a járóképességét, és játszva tanuljon meg önállóan menni. Szerintem zseniális ötlet, mert van tolókar is rajta, amivel a szülő is tudja tolni, ha a pici elfáradna. Illetve van rajta oldal támasztó és borulás gátló is, így esélytelen, hogy a kicsi felboruljon vele, vagy magára rántsa. Arra viszont szülőként nagyon figyelj oda – ha ez neked már aktuális téma -, hogy egy évesnél kisebb babánál olyat vegyél csak, ami támasztja a hátát.

Ezt mind egyébként egy oldalon olvastam a férjemmel együtt, a neve ajandek.varazslo.hu és itt találtuk meg azt a cikket, ami pontosan, részletes leírást adott a témáról. Ezen az oldalon egyébként keresgélni is lehet a kínálatok között, ugyanis itt összegyűjtik azokat, különböző szempontok alapján rendezni is lehet őket és lehet köztük szépen keresgélni, így tuti, hogy megtalálod azt, amit keresel. Itt találtuk meg aztán mi is a bébitaxit. Szerintem nagyon jó ötlet volt Dórának ilyet venni.


A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.