Melyik bukósisak miért jó

motorbike-55491_1280

Sok szempontból lehet a bukósisakokat kategorizálni, vizsgálni. Mi most nézzük a kényelem, biztonság oldaláról!

A gyártók kínálata

A hozzá nem értőnek, minden bukósisak olyan egyforma. Mitől lesz jobb az egyik, vagy rosszabb a másik? Te tudod, mire kellene figyelni, ha vásárolni szeretnél egy jó sisakot?

Először is, mindenkinek, ugye, más a feje. Ami az egyiknek kényelmes, nem biztos, hogy a másiknak is. Ezért van az, hogy a gyártók, igyekeznek, minél jobban fejleszteni, bővíteni, a kínálatukat. A motoros versenypiac, elég nagy, így akik egy kicsivel is jobb, mint a másik, már nyerő helyzetben lehet! Minél szélesebb kört tudnak elérni, legyen az női, férfi, vagy gyerek területen, annál nagyobb lesz a vevőköre. Ebben a körben, azért aki egyszer elkötelezi magát, egy márka mellett, ami bevált neki, nem szívesen vált másikra. Így mindenki igyekszik friss, újabbnál újabb modelleket kialakítani, hogy a legfrissebb vevőket is ki tudják elégíteni, vagy meg tudják „fogni”!

Milyen sisakot válasszunk

Minden a motornál indul, és hogy mire is fogjuk használni!? Versenyzéshez, hobbymotorozáshoz, vagy terepre, gyorsasági, esetleg kényelmes országúti motorozásra vágyunk! Kinek melyik a megfelelő, melyik áll hozzá közelebb!

Persze ez azért fontos, mert ha ez gyorsasági motorunk van, akkor azért nem az az első, hogy lassan megyünk, és úton, útfélen megállunk, hanem a sebesség, a gyorsaság érzése. Persze a sebesség növelésével, a biztonságos dolgok is szükségesek!

A megfelelő öltözék, bukósisak elengedhetetlen!

Igaz, ez minden motor típusnál igaz, és nem szabad sajnálni rá a pénzt! Persze nem feltétlen muszáj nekünk megvásárolni, a legdrágább sisakot, vagy bőrruhát.

Kényelem szempontjából, a legjobb, a felnyitható bukósisak! Hogy miért?

Gondoljunk csak bele, milyen praktikus, ha valahol valamiért meg kell állnunk csak egy percre is, vagy kérdezni valamit, akkor nem kell a sisakot a fejünkről levenni, hanem egyszerűen csak felhajtom! A régi zárt sisakkal ellentétben, ilyen szempontból, tökéletes találmány!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.